
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z winogronami i galaretką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Kakaowy spód
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
185 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
60 g cukru pudru
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Galaretka porzeczkowa
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
300 g nektaru z czarnej porzeczki
Krem śmietankowy z mascarpone
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
40 g cukru pudru
-
3 łyżki powideł śliwkowych
-
220 g ciemnych winogron bezpestkowych, przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.7 kcal /
1655.8 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Sód
109.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 Std.
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Sernikobrownie z malinami
6 Std. 40 Min
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Paj (pie) z jeżynami
1 Std. 35 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 Std. 20 Min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min
Ciasto z truskawkami
8 Std. 30 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 Std. 30 Min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 Std. 10 Min