Tarta z winogronami i galaretką

Tarta z winogronami i galaretką

4.3 136 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porcji

Składniki

Kakaowy spód
  • 130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 185 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 60 g cukru pudru
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
Galaretka porzeczkowa
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 300 g nektaru z czarnej porzeczki
Krem śmietankowy z mascarpone
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 40 g cukru pudru
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 220 g ciemnych winogron bezpestkowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.7 kcal / 1655.8 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 37.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Sód 109.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...