
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kakaowy spód
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 185 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 60 g cukru pudru
- 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Krem śmietankowy z mascarpone
- 150 g sera mascarpone, schłodzonego
- 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki dżemu śliwkowego
Galaretka porzeczkowa
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 2 łyżki wody, zimnej
- 220 g ciemnych winogron, bezpestkowych, przekrojonych na pół
- 300 g nektaru z czarnej porzeczki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1825 kJ / 435 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Tarta z musem czekoladowym
12h 50min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 godz.
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
3h 10 min.
Tarta cytrynowa z pianą z białek
50 dk
Tort truskawkowo-serowy
2h 50min
Tartaletki z truskawkami
1sa 20 dk
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Trifle z truskawkami
1sa 20 dk
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min