Tarta z winogronami i galaretką
TM5 TM6

Tarta z winogronami i galaretką

4.2 (105 ocen)

Składniki

Kakaowy spód

  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 185 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 60 g cukru pudru
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Krem śmietankowy z mascarpone

  • 150 g sera mascarpone, schłodzonego
  • 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki dżemu śliwkowego

Galaretka porzeczkowa

  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 2 łyżki wody, zimnej
  • 220 g ciemnych winogron, bezpestkowych, przekrojonych na pół
  • 300 g nektaru z czarnej porzeczki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1825 kJ / 435 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
46.3 g
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy