![Schwarzbrot mit Nüssen Schwarzbrot mit Nüssen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C70B998-C8B6-44BF-AD1F-FB9A1A0D241D/Derivates/0DE1C7FB-5F01-49DE-B55D-071B8D3EA1DB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Roggenkörner
- 180 g Weizenkörner
- 100 g Zuckerrübensirup
- 500 g Buttermilch
- 60 g Hefe (1,5 Würfel)
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sesam
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- 100 g Haselnüsse, ganz
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 559 kJ / 133 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
2h
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Sportler-Brot
3h 50min
Schwarzbrot
3hod.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Kürbiskernbrot
3hod. 30min
Vitalbrot
1 Std. 10 Min
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkelbrot
1h 30min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min