Urządzenia i Akcesoria
Schwarzbrot mit Nüssen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
30 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner200 g
-
Weizenkörner180 g
-
Zuckerrübensirup100 g
-
Buttermilch500 g
-
Hefe (1,5 Würfel)60 g
-
Weizenmehl Type 1050250 g
-
Leinsamen50 g
-
Sesam50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Salz2 TL
-
Haselnüsse ganz100 g
-
Butter zum Einfetten
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
559 kJ /
133 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Sportler-Brot
3 godz. 50 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Müslibrot
1 godz. 30 min
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 godz. 15 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Schwarzbrot
3 godz.
Möhren-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min