Dinkelkeimbrot

Dinkelkeimbrot

4.3 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 72 godz.
25 Scheiben

Składniki

  • Dinkel
    100 g
  • Wasser lauwarm, und etwas mehr zum Einweichen
    230 g
  • Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen
    400 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Salz
    1 ½ TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 294 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...