Urządzenia i Akcesoria
Dinkelkeimbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 72 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Dinkel100 g
-
Wasser lauwarm, und etwas mehr zum Einweichen230 g
-
Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz1 ½ TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
294 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Sesambrot
2 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2 godz.
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 godz. 10 min