
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki (ok. 2 x 2 cm)
- 35 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 230 g wody
-
2
łyżeczki suchych drożdży
lub 20 g drożdży świeżych, pokruszonych - 1 łyżeczka cukru
- 400 g mąki chlebowej
- 2 łyżeczki soli
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
- 420 g przecieru pomidorowego, z puszki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3487.2 kJ / 833.5 kcal
- Białko
- 44.8 g
- Węglowodany
- 91.8 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3hod. 50min
Chrupiące krążki cebulowe
30 Min
Pizza sycylijska
2h 5min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2h 10min
Pizza Capricciosa
1hod. 40min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 Std. 50 Min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 Std. 15 Min
Bułki maślane do burgerów
1hod. 20min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1hod. 40min
Burger wołowy
20min