Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serowym brzegiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
460 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki (ok. 2 x 2 cm)
-
35 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
230 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych2 łyżeczki suchych drożdży
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
2 łyżeczki soli
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
-
420 g przecieru pomidorowego, z puszki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
44.8 g
Kalorie
3487.2 kJ /
833.5 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
91.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Kule serowe
1 godz.
Minicalzone
2 godz. 5 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min