
Urządzenia i Akcesoria
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
cukru pudru50 g
-
kakao rozpuszczalnego plus dodatkowa ilość do oprószenia100 g
-
mleka1150 g
-
skrobi kukurydzianej90 g
-
jajka4
-
cukru150 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
herbatników prostokątnych (40-48 szt.)300 - 320 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
668.1 kcal /
2797 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
85.5 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 godz. 20 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Krem kawowy
20 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Ciasto Rafaello
8 godz. 30 min