Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g water
- 10 - 20 g lemon juice, to taste
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 5241.7 kJ / 1252.8 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 136 g
- Tłuszcz nasycony
- 82.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 263.9 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
20 min
Caramelised onions (400-500 g)
25 Min
Custard
10 Min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Brandy custard (TM6)
15 Min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Custard (TM6)
15 Min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 Min
Poached eggs with blade cover
30 Min
Mushroom risotto (TM6)
30 Min
Lemon curd (TM6)
15 Min