![Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5) Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7803B9B2-45B1-4479-A083-7F3A21D8FF00/Derivates/b95c1a3e-2470-4666-a7c3-a4e0ab467ff2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 50 g water
- 4 Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- flaked almonds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078.4 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Brandy cream
15min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25min
Butter
10min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Salted Caramel Ice Cream
14 Std.
Fig and walnut ice cream
8sa 40 dk
Tiraccino
1h 5min
Marinated feta cheese
170 Std.
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1h
Steamed orange puddings
1 godz. 25 min
Hearty seafood chowder
1h
"Little house" slice
6h 30min