Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine T00
- 300 g de farine T55
- 10 g de sel
- 120 - 150 g d'olives taggiasca, dénoyautées et coupées en rondelles
- huile d'olive, pour huiler
- 1250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3028 kJ / 717 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 127.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1839 mg
Alternatywne przepisy
Fougasse aux olives
2 Std. 50 Min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 Std. 50 Min
Pizza à la marinara
1 Std. 35 Min
Pains du Sud en 2 façons
1h 25min
Anchois marinés au citron
1 Std. 35 Min
Pâte à pain maison
1 godz. 45 min
Focaccia aux olives
2 godz.
Focaccia au romarin
2h 20min
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Pain aux olives
3h 40min
Cocktail au concombre, menthe et citron vert
10 min
Glace au yaourt et à la menthe
12 Std. 20 Min