Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- 410 g d'eau
- 5 g de levure boulangère fraîche, émiettée (voir "Variante(s)")
- 15 g de sucre en poudre
- 300 g de farine à pain
- 40 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1043.8 kJ / 249.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 400.7 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4h 30min
Pains du Sud en 2 façons
1h 25min
Pain aux oignons
5h 30min
Pain pide (pain turc)
2 godz.
Pâte à pain maison
1h 45min
Ravioles à la courgette et au poulet
1h 10min
Ciabatta italienne
3h 40 min
Ricotta
16小时 15 分钟
Pain tressé aux olives
5h
Bagel au bleu des Causses
1 godz. 20 min
Fatayer au fromage et menthe
2 godz.
Ficelle apéro oignon-olive
3h