Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 30 g azeite, mais q.b. p/ cozer o arroz
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 250 g tomate em pedaços
- 1000 g lulas limpas descongeladas, cortadas em pedaços
-
50
g vinho branco
lub 50 g vinho tinto - 1 folha de louro
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de pimenta
- 300 g arroz
- 600 g água
- 2 gemas de ovo
- 1 ½ c. sopa de mostarda
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1772.7 kJ / 423.7 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 50.6 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 709.2 mg
Alternatywne przepisy
Lulas no forno
1h 10min
Massada de lulas
35min
Lulas com molho aurora
45min
Feijoada de chocos
45min
Lingueirão à Bulhão Pato
2h 20min
Bacalhau gratinado com camarão
50min
Massada de cherne
40min
Lulas recheadas
1h 15min
Massada de peixe
55min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Pescada com camarão à Ogando
30min
Arroz de polvo
1h 15min