Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo da Ilha
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g massa tipo penne
- 30 g azeite
- 120 g cebola
- 150 g cenoura
- 300 g tomate em pedaços
- 200 g curgete
- 350 g carne picada
- 20 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 700 g leite
- 70 g farinha
- 20 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2272.1 kJ / 543 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 811.8 mg
Alternatywne przepisy
Macarrão com frango e molho de queijo
1 Std. 25 Min
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Peitos de frango pizzaiola
50 Min
Penne de atum com manjericão
35 Min
Penne de frango caprese
35 Min
Esparguete à carbonara
30 Min
Empadão de atum
1h 10 min
Penne com frango e béchamel carilado
45min
Massa com frango no forno
1 Std.
Lasanha de atum
1 Std.
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1h 5min
Laços com carne picada e linguiça
45min