Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g grão-de-bico cozido e escorrido
- 200 g abóbora cortada em pedaços
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 20 g aipo cortado em pedaços
- 200 g feijão-verde cortado em pedaços
- 50 g cebola
- 2 c. chá de sal
- 900 g água
- 60 g cenoura cortada em cubos
- 150 g feijão-verde cortado em juliana
- 20 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 727.9 kJ / 174 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1407.7 mg
Alternatywne przepisy
Caldo-verde
40 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 λεπτ.
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 Min
Juliana de legumes
40 Min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40 Min
Sopa de agrião
35min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min
Sopa de agriões
40 Min