Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gambas arroceras crudas
- 1000 g de agua
- 200 g de huesos de rape en trozos pequeños o espinas y cabeza de pescado blanco
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 200 g de almejas frescas o chirlas remojadas con agua templada y sal
- 100 g de zanahoria cortada en trozos
- 200 g de puerro cortado en rodajas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharada de pulpa de pimiento choricero
- 50 g de vino blanco
- 200 g de pescado blanco limpio sin piel en trozos (rape, mero, rosada, perca, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 23.41 g
- Węglowodany
- 3.39 g
- Tłuszcz
- 11.35 g
- Błonnik
- 0.43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1 Std.
Menestra de verduras
40min
Potaje de vigilia
30min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Almejas a la marinera
30min
Arroz caldoso
1 Std. 15 Min
Salsa vizcaína
40min
Fumet de pescado y gambas
20 Min
Áspic de rape, salmón y langostinos
8h
Caldo base
55 min
Sopa de pescado y arroz
45min
Crema con rape y gambas
30min