Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal - 1 dente de alho
- 250 g carne de vaca s/ nervos e s/ ossos, cortada em cubos (3 cm aprox.), seca com papel de cozinha
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 847.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 79.4 mg
Alternatywne przepisy
Saltear carne de peru em tiras
15 λεπτ.
Saltear bacon com frango em tiras
15 λεπτ.
Saltear carne de porco em tiras
15 λεπτ.
Saltear frango em tiras
15 λεπτ.
Saltear carne de peru em cubos
15 λεπτ.
Saltear carne de vaca em cubos (bem passado)
10 λεπτ.
Saltear carne de porco em cubos
15 λεπτ.
Saltear frango em cubos
15 λεπτ.
Cozer 3 peitos de frango
30 λεπτ.
Saltear camarão
15 λεπτ.
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 λεπτ.
Saltear carne de vaca em tiras
15 λεπτ.