Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, grob geschnitten
- 2 Schalotten, halbiert
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Paniermehl
- 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 224 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 468 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eiersalat mit Putenbrust
45min
Zucchini-Ketchup
1sa
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 dk
Den Helder (Matjes-Tatar)
35min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1sa
Kapern-Ei-Aufstrich
30min
Crêpesröllchen mit Bärlauch-Frischkäse
2sa
Dill-Essig-Gurken
336h
Spinat-Dip
10 min
Hähnchen-Bärlauch-Geschnetzeltes
30min
Schnelle Marinade für Grillfleisch
15 Min
Eier-Gemüse-Salat
35min