Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, grob geschnitten
- 2 Schalotten, halbiert
- 20 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 30 g Paniermehl
- 1 Ei
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 224 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 468 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Putenfleisch-Bällchen mit Champignonsauce und Süßkartoffeln
45min
Slow Cooking BBQ-Rippchen
4h
Teriyaki-Ripperl mit Maiskolben und Farmersalat
14h 30min
Hähnchen-Bärlauch-Geschnetzeltes
30 min
Ente vom Drehspieß mit Orangensauce und Rotkrautsalat
3h
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Schmorgurken
30 min
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Bouletten griechisch
25 min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 godz.
Schnelle Marinade für Grillfleisch
15 min
DDR - Soljanka
1 godz.