Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 200 g Fleischwurst, fettarm
- 50 g Cornichons, in Stücken
- 4 Radieschen (60 g)
- 10 g Weißweinessig
-
150
g Joghurt, 1,5% Fett
lub 150 g Joghurt, 0,1% Fett - ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen, und etwas mehr zum Bestreuen
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 232 kJ / 56 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Quark-Radieschen-Aufstrich
5 min
Schinkenaufstrich
10min
Hüttenschmaus
5 min
Weißwurstsalat
30 Min
Käse-Kasseler-Salat
20 min
Ei-Schinken-Aufstrich
35 Min
Fleischsalat
10min
Ruck-zuck-Salat
10min
Brokkoli-Wurst-Salat
10min
Eier-Gemüse-Salat
35 Min
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25 min
Rheinischer Wurstsalat
1 Std. 15 Min