Urządzenia i Akcesoria
Leichter Wurstsalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Schalotte1
-
Fleischwurst fettarm200 g
-
Cornichons in Stücken50 g
-
Radieschen (60 g)4
-
Weißweinessig10 g
-
150 g Joghurt, 0,1% FettJoghurt, 1,5% Fett150 g
-
Schnittlauch in feinen Röllchen, und etwas mehr zum Bestreuen½ Bund
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Paprika rosenscharf¼ TL
-
Chiliflocken½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
232 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spargel-Weißwurst-Salat
25 min
Schinkenaufstrich
10 min
Brokkoli-Wurst-Salat
10 min
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25 min
Hüttenschmaus
5 min
Rheinischer Wurstsalat
1 godz. 15 min
Ruck-zuck-Salat
10 min
Quark-Radieschen-Aufstrich
5 min
Ei-Schinken-Aufstrich
35 min
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35 min
Eier-Gemüse-Salat
35 min
Schinken-Rucola-Aufstrich
15 min