Wersje kompatybilne
Crêpes salate ai frutti di mare (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 300 g di latte
- 3 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di farina di riso
- 60 g di burro + q.b.
Farcitura
- 3 spicchi di aglio
- 80 g di scalogno a pezzi
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
-
40
g di burro salato
lub 40 g di burro - 500 g di frutti di mare misti surgelati
- 30 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1469 kJ / 353 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1 godz. 20 min
Pasta frolla (senza glutine)
2 godz. 45 min
Pane in cassetta (senza glutine)
13 godz. 45 min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Crêpes al salmone e formaggio all'aneto
55min
Mix di farine per impasti salati (senza glutine)
10 min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Pancake (senza glutine e senza lattosio)
30 min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 godz. 10 min