Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 - 480 g di zucchero
- 150 - 300 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 120 - 240 g di burro a pezzi
- 3 - 6 uova medie (circa 53-63 g l'una)
- Wartości odżywcze
- na 1300 g
- Kalorie
- 18977 kJ / 4530 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 542 g
- Tłuszcz
- 238 g
- Tłuszcz nasycony
- 132 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 493 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caramello salato
1h 10 min
Caramello salato
1h
Tiramisù allo zabaione
7 godz.
Salsa al caramello (TM6)
1 Std. 30 Min
Crema chiboust
1h
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Cheesecake alla crema catalana
4 godz.
Crema mousseline
1h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Curd all'arancia
40 min
Caramello liquido
35 Min