![Soubise sauce Soubise sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B199CE11-375C-4FC8-A4F7-7BE1E47F094E/Derivates/c9e1f457-0260-4e70-b479-b711b1376ba0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 300 g brown onions, cut into wedges
- 30 g unsalted butter
- 300 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g pouring (whipping) cream
- 30 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 2855 kJ / 679.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 52.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2071.9 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised onion jam gravy
2 Std. 5 Min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2h
Traditional gravy
25 Min
Apple and sage stuffing
10p
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Caramel sauce
1h 30min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 min
Mint sauce
5 min
Mushroom sauce
20p