Erdbeer-Joghurt-Mousse mit Schokolade und Amarettini

Erdbeer-Joghurt-Mousse mit Schokolade und Amarettini

4.3 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 Portionen

Składniki

  • Amarettini und etwas mehr zum Garnieren
    120 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Vanillezucker
    2 EL
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Eigelb
    5
  • Zucker
    120 g
  • Zitronensaft
    3 TL
  • Marsala-Wein, süß
    20 g
  • Gelatineblätter eingeweicht und ausgedrückt
    6
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    400 g
  • Palmin
    5 g
  • Gelierzucker 2:1
    250 g
  • Kuvertüre in Stücken
    50 g
  • Erdbeeren zum Garnieren
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 427 kcal / 1785 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 84 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...