Curry di agnello a Cottura Lenta con cous cous

Curry di agnello a Cottura Lenta con cous cous

3.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
4 porzione

Składniki

Curry di agnello
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchi di aglio a metà
    2 - 3
  • di cipolle a fette
    200 g
  • di radice fresca di zenzero grattugiata
    5 g
  • di cannella in polvere
    7 g
  • di chili in polvere
    5 g
  • peperoncino piccante rosso, fresco senza semi e a pezzi
    ½
  • di garam masala
    15 g
  • di semi di cumino
    10 g
  • di coriandolo fresco le foglioline
    10 g
  • di concentrato di pomodoro
    40 g
  • di mandorle a bastoncini tostate
    60
  • di bocconcini di agnello (4 cm)
    650 g
  • di sale
    5 g
  • di latte di cocco
    400 g
Cous cous cetriolo e menta
  • di cous cous a grana media
    350 g
  • di acqua
    350 g
  • di dado per brodo vegetale
    5 g
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di cetriolo pelato e a dadini (1 cm)
    150 g
  • di mandorle a bastoncini tostate
    60 g
  • di foglie di coriandolo, fresche
    5 g
  • di mentuccia tritata
    2 cucchiai
  • di olio extravergine di oliva
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1037 kcal / 4342 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 60 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 876 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...