Urządzenia i Akcesoria
Galette Bretonne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 porzioni
Składniki
-
750 g di acqua
-
330 g di farina di grano saraceno
-
10 g di sale + q.b.
-
13 uova
-
burro q.b.
-
12 fette di prosciutto cotto
-
12 fette di Gruviera
-
pepe nero macinato q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
591.7 mg
Białko
22.1 g
Kalorie
148.2 kJ /
314.7 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino
40 min
Clafoutis ai frutti di bosco
1 godz. 35 min
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1 godz. 15 min
Insalata tiepida di pere con condimento alla senape
20 min
Blinis con salmone
1 godz.
Gazpacho fragole e pomodoro
2 godz. 10 min
Polpette milanesi (Mondeghili)
55 min
Crêpes di farina di castagne con composta di mele
1 godz.
Tarte Tatin di mele (senza glutine)
1 godz. 25 min
Rabaton
1 godz.
Crumble alle prugne
1 godz.
Cheese naan
3 godz. 5 min