Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lombarda (limpia y sin troncos) en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
- 1 manzana reineta (sin piel ni semillas) en trozos de 2 cm
- 50 g de vino blanco
- 25 g de agua
- 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 15 g de vinagre de manzana
- 1 cucharada de piñones tostados
- 24 tartaletas pequeñas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 606 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 156.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25min
Cardo con almendras
20min
Guarnición de lombarda
30min
Ensalada de lombarda, manzana y zanahorias con pasas
5min
Repollo salteado
25min
Crema de lombarda y manzana con salmón al vapor
40min
Miniquiches de lombarda con queso de cabra
1h
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Tarta de romanescu y roquefort (Tarte au chou romanesco et Roquefort)
1sa 10 dk
Espiral de lombarda y manzana
40min
Crema de lombarda
1h 40min
Torrijas al vapor
1 Std. 20 Min