Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mousse ai frutti rossi
4 Std.
Salsa al cioccolato
20 min
Crème caramel
3hod. 45min
Bavarese alle nocciole
7 Std.
Panna cotta
6h 30min
Budino al cioccolato
6h 15min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4h 25 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25 min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.
Mousse di crema inglese al cioccolato
15 min
Delizia al cioccolato
40 Min