Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 430 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato (4 g) - olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di farina manitoba
- 1 ½ cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2531 kJ / 604 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Mantovanine
2h 45min
Croissant
7 godz. 30 min
Baguette tradizionale
15 Std. 35 Min
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Panini all'olio
3h 10min
Coppia ferrarese
1 godz.
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Preimpasto per pane
24h 30 min
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2 Std. 15 Min
Ciabatte (di Luca Montersino)
14h 15min