Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 50 g di cacao in polvere
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Stracciatella
10 godz. 25 min
Gelato al cocco
10h 20min
Gelato pistacchio e mandorle
8h 30 min.
Gelato al gianduia
10h 20min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato al limone
8 godz. 20 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20min