Urządzenia i Akcesoria
Torta di rose
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni
Składniki
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza
-
350 g farina + q.b.
-
150 g di latte
-
120 g zucchero
-
2 cucchiaini di lievito di birra disidratato½ cubetto di lievito di birra fresco
-
3 tuorli
-
30 g olio extravergine di oliva
-
1 pizzico di sale
-
100 g di burro + q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
6.9 g
Kalorie
1565 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
1.18 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Le mie ricette
198 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta di rose al gianduia
4 godz. 10 min
Corona di pan di pizza
4 godz.
Pan Brioche
8 godz.
Pasta frolla
2 godz.
Treccia di pan brioche ripiena
2 godz. 20 min
Salame di cioccolato
3 godz. 10 min
Torta russa di Verona
2 godz.
Danubio dolce
3 godz. 25 min
Torta frangipane
1 godz. 25 min
Torta sbrisolona
55 min
Torta di rose salata
4 godz. 15 min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 min