![Torta di rose Torta di rose](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74B26D03-2C10-48FB-97AC-31B0F6310F38/Derivates/A73DA235-971A-47E8-AA81-BF1CBEA399C9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 350 g di farina + q.b.
- 150 g di latte
- 120 g di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 3 tuorli
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia molisana pasquale
4 Std. 30 Min
Torta di rose al gianduia
4h 10 min
Torta di rose
2 godz.
Torta frangipane
1h 25min
Pan Brioche
8 Std.
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Danubio dolce
3h 25 min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 Std. 20 Min
Nadalin
6 Std. 30 Min
Torta di rose salata
4h 15min