Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 350 g di farina + q.b.
- 150 g di latte
- 120 g di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 3 tuorli
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di rose salata
4h 15min
Pan Brioche
8 Std.
Torta di rose
2h
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Danubio dolce
3 Std. 25 Min
Spongade della Val Camonica
5 Std.
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Torta frangipane
1 Std. 25 Min
Torta russa di Verona
2h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Torta di rose al gianduia
4 godz. 10 min