Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g chicken thigh fillets, cut into strips (1 cm)
- 2 ½ tbsp soy sauce (see Tips)
- 3 tbsp fish sauce
- 50 g cornflour (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred
- ½ red capsicum, cut into pieces
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 200 g cabbage, cut into pieces
- 300 g jasmine rice
- 500 g water
- 400 g coconut milk
- 1 ½ tbsp oil, for frying
- 6 eggs
- ½ - 1 tsp chilli powder
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2454.1 kJ / 584.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1794.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40min
Asian-style pork noodles
1h
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Chiang Mai noodles
25 min
Honey BBQ Chicken
1h
Chicken pesto pasta
30min
Niu rou mian (beef noodles)
35 Min
Chicken meatballs with coconut rice
35 Min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Easy satay chicken
40min
Hoisin pork bowl
30min
Nasi lemak (coconut rice)
20 min