![Chicken stock paste Chicken stock paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4B75EE63-066F-4EBA-BE05-F2E4CD9155D7/Derivates/CC1556B9-F128-4AF6-9A3B-1C2C1B973FA2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces, partially frozen
- 300 g mixed white roots and vegetables (e.g. celeriac, onions, garlic, leek), cut into pieces
- 4 sprigs mixed fresh herbs (e.g. rosemary, thyme, parsley), leaves only
- 150 g rock salt
- 120 g white wine
- 1 dried bay leaf
- 1 whole clove
- 5 coriander seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 105 kJ / 25 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2876.7 mg
Alternatywne przepisy
Tomato paste
2h 20min
Vegetable stock paste
30 Min
Meat stock paste
45min
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Beef stroganoff
35 Min
Sweet and sour pork
40 Min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
"Hug in a mug" chicken soup
30 Min
Chicken and cashews
55 Min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 Min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min