Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 5 g fécula de batata
- 3 gemas de ovo
- 100 g avelã torrada
- 50 g açúcar
- 50 g água
Massa
- 70 g açúcar
- ½ laranja (casca, só a parte amarela)
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 130 g leite
- 70 g manteiga
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 4 gemas de ovo
- 20 g sumo de laranja
- 40 g vinho do Porto
- 1 c. chá de sal
- 430 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amêndoa c/ pele torrada
- 50 g noz torrada
- 50 g avelã torrada
- 50 g pinhão torrado
- Farinha tipo 65
- Água q.b. p/ humedecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2621.3 kJ / 626.5 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 309.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Duchesses
2h
Folar da ressurreição
8 Std. 10 Min
Bolo-rei
3 Std. 15 Min
Bolo rançoso de Pavia
1sa 30 dk
Tarte de verão com mousse de cereja
4 godz.
Rissóis de polvo
1sa 30 dk
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 godz. 20 min
Bolo-rei escangalhado
6h
Torta algarvia
50 Min
Bolo-rainha
1 godz. 20 min
Sonhos de abóbora
1 Std. 10 Min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 Min