Urządzenia i Akcesoria
Bolo-rei conventual
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 doses
Składniki
Creme
-
fécula de batata5 g
-
gemas de ovo3
-
avelã torrada100 g
-
açúcar50 g
-
água50 g
Massa
-
açúcar70 g
-
laranja (casca, só a parte amarela)½
-
limão (casca, só a parte amarela)½
-
leite130 g
-
manteiga70 g
-
1 c. chá de fermento de padeiro secofermento de padeiro fresco25 g
-
gemas de ovo4
-
sumo de laranja20 g
-
vinho do Porto40 g
-
sal1 c. chá de
-
farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar430 g
-
amêndoa c/ pele torrada50 g
-
noz torrada50 g
-
avelã torrada50 g
-
pinhão torrado50 g
-
Água q.b. p/ humedecer
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
309.5 mg
Białko
16.3 g
Kalorie
2621.3 kJ /
626.5 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Janeiro 2019
30 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Sonhos
1 godz. 10 min
Bolo-rei
3 godz. 15 min
Massa choux
1 godz. 30 min
Rissóis de polvo
1 godz. 30 min
Duchesses
2 godz.
Tigelada familiar
1 godz. 10 min
Bolo-rei escangalhado
6 godz.
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Pão-de-ló de água
50 min
Sonhos de abóbora
1 godz. 10 min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min
Bolo-rainha
1 godz. 20 min