Pizza napoletana

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 porzioni

Składniki

  • di acqua
    450 g
  • di lievito di birra fresco (circa la dimensione di un pisello)
    3 g
  • di farina tipo 00 (vedi consiglio) e un po di piu' per lavorare
    320 g
  • di sale
    8 g
  • di succo di limone
    30 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    200 - 220 g
  • di mozzarella di bufala sgocciolata e tagliata a pezzetti (ca. 2 palline)
    200 - 250 g
  • olio di oliva per irrorare
  • basilico, fresco per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1025 kcal / 4290 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 147 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 2271 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...