Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux per profiteroles
- 150 g di acqua
- 80 g di burro, non salato, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g)
- 120 g di farina di grano
- 3 uova (M)
Salsa al cioccolato e finitura
- 250 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao), a pezzi
- 40 g di burro, non salato, a pezzi
- 200 g di latte
- gelato alla vaniglia, fatto in casa o comprato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3 Std. 45 Min
Pasta sfoglia veloce
1h 20min
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Babà napoletano
2h 40min
Smoothie Bowl nocciole e cioccolato
2h 30min
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3 godz.
Tortini alle verdure
55min
Tortine al cioccolato e frutti rossi
4h 20min
Yogurt fresco
11 godz. 10 min
Meringata al limone
2h 30min
Crêpe
1h 15min
Biscotti di linz
3h 15min