Pan brioche
TM6 TM5

Pan brioche

2.8 (4 oceny)

Składniki

  • 20 g di latte
  • 20 g di lievito di birra fresco (½ cubetto), sbriciolato o 2 cucchiaini di lievito
    lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g)
  • farina per pane per infarinare
  • 4 uova
  • 60 - 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • burro, non salato per imburrare
  • 1 tuorlo d'uovo, sbattuto, per spennellare

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
836 kJ / 200 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy