Torta di pere

Torta di pere

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 4 uova
  • 210 g di zucchero
  • 100 g di farina
  • 5 fogli di gelatina
  • 200 g di pere sbucciate
  • 50 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 500 g di panna intera
  • 150 g di zucchero a velo
Composizione della torta
  • 1 cucchiaino di burro per imburrare
  • 2 pere con buccia tagliate a fette
  • 3 fragole tagliate a fette
  • 1 ciliegia candita
  • 150 g di mandorle tostate a granelli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 408 kcal / 1705 kJ
Białko 6.85 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 41.58 g
Błonnik 2.41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...