Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g di farina
- 150 g di burro, freddo a pezzi + q.b. per imburrare
- 50 g di zucchero
- 100 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 - 50 g di acqua
- 800 - 1000 g di mele (per es. Golden), sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di zucchero
- 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- Farina, per il piano di lavoro
- 1 albume, leggermente sbattuto
- 40 g di pangrattato
Ultimare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto
- 1 cucchiaio di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta allo yogurt
1h 40min
Torta di ricotta
50min
Biscotti di linz
3 Std. 15 Min
Torta di mele
1h 30min
Pizza margherita
2h 10min
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10min
Tiramisù
5h 40min
Biscotti al burro
50min
Torta salata di spinaci
55 min
Torta di carote
1h 10min
Crostata di marmellata
1h 10min
Purea di patate
45min