Torta di mele americana

Torta di mele americana

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pezzi

Składniki

Pasta brisée
  • di farina
    300 g
  • di burro freddo a pezzi + q.b. per imburrare
    150 g
  • di zucchero
    50 g
  • di acqua fredda
    100 g
Ripieno
  • di acqua
    30 - 50 g
  • di mele (per es. Golden), sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
    800 - 1000 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    10 g
  • di zucchero
    100 g
  • di cannella in polvere
    1 - 2 cucchiaini
  • Farina per il piano di lavoro
  • albume leggermente sbattuto
    1
  • di pangrattato
    40 g
    40 g di biscotti secchi, polverizzati
Ultimare la preparazione
  • tuorlo d'uovo leggermente sbattuto
    1
  • di zucchero
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 294 kcal / 1230 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...