Torta di mele americana

Torta di mele americana

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pezzi

Składniki

Pasta brisée
  • 300 g di farina
  • 150 g di burro freddo a pezzi + q.b. per imburrare
  • 50 g di zucchero
  • 100 g di acqua fredda
Ripieno
  • 30 - 50 g di acqua
  • 800 - 1000 g di mele (per es. Golden), sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di succo di limone spremuto fresco
  • 100 g di zucchero
  • 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere
  • Farina per il piano di lavoro
  • 1 albume leggermente sbattuto
  • 40 g di pangrattato
    40 g di biscotti secchi, polverizzati
Ultimare la preparazione
  • 1 tuorlo d'uovo leggermente sbattuto
  • 1 cucchiaio di zucchero

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 294 kcal / 1230 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...