Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porzioni di impasto
- 235 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
- 3 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina di grano + q.b. per la lavorazione
- 100 g di farina di farro bianca
- 1 cucchiaino di malto in polvere
- 40 g di strutto
Soluzione alcalina e finitura
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 50 g di acqua bollente
- sale grosso (ad es. salgemma), per cospargere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta moitié-moitié
Nessuna valutazione
Capuns grigionesi
35 Min
Crostata al rabarbaro
55 min
Churros
1小时 15 分钟
Frozen Sangria (Maiorca)
4h 10 min
Gratin dauphinois
50 min
Sugo alla bolognese vegano
40 min
Zuppa asiatica vegana con tofu
1 Std. 30 Min
Powerballs (ricetta vegana)
15 min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Drink 100% pompelmo
Nessuna valutazione
Mousse al Toblerone®
3 godz. 10 min