Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Porzioni di impasto
- 235 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (20 g)
- 3 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di zucchero
- 400 g di farina di grano + q.b. per la lavorazione
- 100 g di farina di farro bianca
- 1 cucchiaino di malto in polvere
- 40 g di strutto
Soluzione alcalina e finitura
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 50 g di acqua bollente
- sale grosso (ad es. salgemma), per cospargere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50 min
Cupcake con lamponi e cocco
2 godz. 20 min
Cornetti al formaggio
Brak ocen
Tarte flambé
Brak ocen
Gazpacho
1 godz. 15 min
Vol-au-vent con polpettine
30 min
Knöpfli
50 min
Focaccia con acciughe
Brak ocen
Pizza turca - Lahmacun
1hod. 10min
Torta di Pasqua
1óra 55p
Cracker al formaggio
2h 30 min
Chicchi di caffè
1 godz. 15 min