蕃茄雞肉燉飯

蕃茄雞肉燉飯

4.2 21 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 人份

Składniki

  • 蒜頭
    15 克
  • 洋蔥 切塊(約3公分)
    60 克
  • 奶油
    30 克
  • 罐裝切碎番茄
    150 克
  • 義大利米 (如:Carnaroli, Arborio),烹煮時間約16-18分鐘
    100 克
  • 高湯
    125 克
  • 黑胡椒粗粒
    ¼ 茶匙
  • ⅛ - ¼ 茶匙
  • 綠花椰菜,切小朵 (約2公分)
    50 克
  • 雞胸肉 切丁(約1.5公分)
    250 克
  • 帕瑪森起司 依個人口味調整
    5 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 311.2 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 1956.6 kJ / 468.1 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 106.4 g
Węglowodany 46.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...