茄汁海鮮燉飯

茄汁海鮮燉飯

4.5 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 人份

Składniki

  • 蒜頭
    15 克
  • 洋蔥 切塊(約3公分)
    60 克
  • 奶油
    30 克
  • 草蝦 去鬚腳和腸泥
    100 克
  • 透抽 切圈
    60 克
  • 罐裝切碎番茄
    150 克
  • 義大利米 (如:Carnaroli, Arborio),烹煮時間約16-18分鐘
    100 克
  • 高湯
    125 克
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
    100 克
  • 紅鯛魚片 切塊
    60 克
  • 黑胡椒粗粒
    ¼ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 帕瑪森起士粉 依個人口味調整
    5 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 497.9 mg
Białko 31.7 g
Kalorie 1938.7 kJ / 463.8 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 242.4 g
Węglowodany 49.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...