羊肉爐

羊肉爐

5.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 人份

Składniki

  • 黑麻油
    40 克
  • 洗淨,切片
    40 克
  • 羊肉 洗淨,切塊(約4公分)
    500 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 中藥包 (羊肉爐湯包,詳見要訣)
    1 包
  • 白蘿蔔 洗淨去皮,切塊(約4公分)
    250 克
  • 1300 克
  • 米血 切塊(3x3x1公分)
    150 克
  • 依個人口味調整或省略
    1 茶匙
  • 香菜 洗淨,取葉,裝飾用
    2 枝

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 人份

Sód 1101.6 mg
Białko 118.9 g
Kalorie 8325 kJ / 1991.2 kcal
Tłuszcz 125.3 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 456.6 g
Węglowodany 111.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...