Urządzenia i Akcesoria
羊肉爐
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 人份
Składniki
-
黑麻油40 克
-
薑 洗淨,切片40 克
-
羊肉 洗淨,切塊(約4公分)500 克
-
米酒1 大匙
-
中藥包 (羊肉爐湯包,詳見要訣)1 包
-
白蘿蔔 洗淨去皮,切塊(約4公分)250 克
-
水1300 克
-
米血 切塊(3x3x1公分)150 克
-
鹽 依個人口味調整或省略1 茶匙
-
香菜 洗淨,取葉,裝飾用2 枝
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 人份
Sód
1101.6 mg
Białko
118.9 g
Kalorie
8325 kJ /
1991.2 kcal
Tłuszcz
125.3 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
456.6 g
Węglowodany
111.3 g