茄汁海鮮拌炒飯
TM5 TM6

茄汁海鮮拌炒飯

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 1200 克 水
  • 150 克 米 ,洗淨、瀝乾
  • 2 ½ 大匙 蕃茄醬
  • 110 克 洋蔥 ,切塊
  • 10 克 蒜頭
  • 1 大匙 油
  • 70 克 綠色花椰菜 ,切小朵
  • 80 克 花枝 ,清洗去除內臟,切圈(約1公分)
  • 100 克 蝦仁
  • 70 克 牛蕃茄 ,切丁
  • ½ 大匙 醬油 ,依個人喜好添加
  • ¼ 茶匙 鹽 ,依個人喜好添加

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
875.8 kJ / 209.5 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy