Caponata

4.4 293 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di melanzane a dadini (2x3cm)
    200 g
  • di peperoni rossi puliti e a pezzi (2 cm)
    200 g
  • di cipolle dorate tagliate in 8 parti
    170 g
  • di zucchero
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di olive nere denocciolate
    50 g
  • di olive verdi denocciolate
    50 g
  • di capperi sott'aceto sgocciolati
    30 g
  • di pinoli
    30 g
  • di aceto di vino bianco
    20 g
  • di pomodori pelati
    300 g
  • di basilico fresco lavate
    5 foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1066.8 kcal / 255 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 636.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...