Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di melanzana a dadini (2x3cm)
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a pezzi (2 cm)
- 170 g di cipolle dorate in 8 parti
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 30 g di capperi sott'aceto sgocciolati
- 30 g di pinoli
- 20 g di aceto di vino bianco
- 300 g di pomodori pelati
- 5 foglioline di basilico fresco lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 255 kJ / 1066.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 636.1 mg
Alternatywne przepisy
Peperonata sottovuoto
1 godz.
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15min
Peperoni insaporiti (100 g)
15min
Peperoni insaporiti (400 g)
25 min
Verdure miste insaporite
30 min
Melanzane insaporite (400 g)
35 min
Zucchine a bastoncino insaporite (100 g)
15min
Peperonata (TM6)
45 min
Cipolle caramellate (400-500 g)
50min
Peperoni e cipolle insaporite
25 min
Peperoni in agrodolce
30 min
Caponata alla catanese
1 godz.