Pain au lait

4.9 114 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 tranches

Składniki

  • 300 g de lait
  • 50 g de beurre non salé en morceaux, et plus pour le saladier
  • 20 g de levure fraîche émiettée
    2 c. à café de levure déshydratée, émiettée
  • 50 g de sucre en poudre
  • 550 g de farine à pain
  • 1 ½ c. à café rase de sel
  • 1 œuf légèrement battu, pour la dorure

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 3 g
Kalorie 391 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...