![Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B849909-C5EE-4E61-8C4F-CBBE135E68B2/Derivates/2D5B5C07-923C-4278-AC16-8203B5E77FA7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz jasmine rice
- 13 ½ oz coconut milk, divided (1 x 13.5 oz can)
- 1 can coconut cream (13.5 oz)
- 11 oz water
- 2 ½ oz dark brown sugar
- 1 tsp vanilla extract
- ¼ tsp salt
- 8 oz papaya, peeled, halved, seeded, sliced (¼ in.)
- raw sugar, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1774 kJ / 424 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g