![Jumbo Shrimp with Vermicelli Jumbo Shrimp with Vermicelli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E38760E-C881-477A-BFF6-B5577399F12F/Derivates/4DE7F19E-D19B-4020-ABBD-CE5440619FF9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz flat rice stick noodles
- 50 oz water, divided
- 16 oz jumbo shrimp, raw, peeled, deveined
- 3 tbsp sesame oil, divided
- 5 garlic cloves
- ½ tsp whole black peppercorns
- ½ tsp salt
- 1 oz soy sauce
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1772 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti Carbonara
40 Min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55 Min
Chinese Long Beans with Pork
25 Min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 Min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 Min
Shrimp Scampi
40 Min
Garlic Shrimp
35 min
Mushroom Fettuccini
40 Min
Shrimp Sauté
25 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Ramen Noodle Soup
40 Min