Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette occhio
- 1000 g di acqua
- 85 g di quinoa rossa
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di erbe aromatiche fresche miste
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di peperoncino di cayenna secco (opcjonalnie)
- ¼ cucchiaino di semi di finocchio
- 550 g di petto di tacchino a pezzi
- 1 uovo, grande (63-73 g)
- 25 - 35 olive nere denocciolate a rondelle
Salsa al pomodoro
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Spaghetti
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 320 g di spaghetti al nero di seppia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Patate in salsa piccante
45min
Pizzette faccina (senza glutine)
2h
Bocconcini di agnello dorati
15 min
Fagottini al profumo di mare
1h 40min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Vellutata di castagne e pastinaca
1 Std.
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55 λεπτ.
Carpaccio di seitan con rucola
15 min
Milkshake al caramello salato
20min
Milkshake biscotti e fragole
40 min
Cappuccino di castagne
1 Std.
Scampi alla busara
35 min