Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule (opcjonalnie)
- 4 œufs (53-63 g chacun)
- 120 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à café de sucre vanillé maison
lub ½ c. à café d'extrait naturel de vanille - 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (opcjonalnie)
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 705 kJ / 168 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Sucre glace
5 min
Sauce Béchamel express
20min
Crème pâtissière
15 Min
Pâte à pizza
1 godz.
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Pâte brisée sucrée
1h 50min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Pâte à chou
2 godz.
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 godz. 15 min
Ganache au chocolat
20min
Génoise au chocolat
45min
Forêt-noire
2 godz. 30 min