Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Rotwein
- 100 g Portwein, rot
- 250 g Wasser
- 300 g Zucker
- 2 Zimtstangen
- 2 Sternanise
- 2 Stück Bio-Orangenschale (1 x 3-4 cm)
- 4 Birnen, festfleischig (à ca. 200 g), geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 583 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1060 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confierter Knoblauch
27h 15min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 min
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55 min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1h
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45 min
Pastinaken-Blinis mit Blauschimmelkäse, Nüssen und Honig
2h 20min
Mandelpudding mit Portweinzwetschken
2h 20min
Kohlrabi mit Ringelblumen-Sauce und Lachsforelle
55 min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40min