Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Karotten, geschält, in Stücken
lub 50 g Pastinaken, geschält, in Stücken - 30 g Reis (siehe Tipp)
- 20 g Butter, in Stücken
- 500 g Wasser
- 2 - 3 Prisen Salz
- 1 Ei (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 734 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haferflockensuppe
20 min
Schnelle Minestrone
20 min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40 Min
Risi-Bisi
30 Min
Gemüserisotto
35 Min
Menü: Gemüsecremesuppe, bunter Weizen mit Hendlbrust und Apfelkompott
50 Min
Süsse Griess-Vogel-Pastetchen
40 Min
Suppentopf mit Bratwurst
45 Min
Karottensuppe nach Moro
1h 45min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Schnelle cremige Polenta
25 min