Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Petits pains vapeur
2h 10min
Baguette express
2h 35min
Pain complet
5h
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min
Pain express
1 Std. 15 Min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Sorbet aux fruits (Découverte)
10 Min