Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Petits pains vapeur
2 Std. 10 Min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Baguette express
2h 35min
Baguette
3h 45min
Pain de mie
3h 20min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min
Poulet vapeur, tagliatelles et velouté de légumes (Simplicité)
45 dk
Sorbet aux fruits (Simplicité)
10 Min
Pain complet rapide
1h 20min
Farine de riz
5 menit
Pâte à pain maison
1 godz. 45 min
Sorbet aux fruits (Découverte)
10 Min