Rotes Thai-Curry mit Geflügel

Rotes Thai-Curry mit Geflügel

4.6 2.0K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Auberginen gewürfelt
    150 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • rote Currypaste nach Geschmack
    50 - 70 g
  • Kokosmilch
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • grüne Bohnen in Stücken (3 cm)
    150 g
  • rote Paprika in Streifen
    80 g
  • Putenbrust, ohne Haut gewürfelt (3 x 3 cm)
    500 g
    500 g Hähnchenbrustfilet, ohne Haut, gewürfelt (3 x 3 cm)
  • Fischsauce
    30 g
    30 g Austernsauce
  • Zucker
    40 g
  • Limettensaft
    30 g
    30 g Zitronensaft

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 34 g
Kalorie 1685 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...